Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J28a41k90u23b 54R20o49t65h

21. 12. 2015 11:29

Pan soustruh Štefek se nějak stydí za rodnou partaj. Jinak by snad napsal do profilu, za koho je zastupitelem. Ale ono je to z textu patrné.

Takže, soustruhu Š., jak už vám napsal kolega Tichera, nemlžte a pokud vám jde skutečně o Bezruče, můžete nevzhledný domek, kde pár let bydlel, sponzorovat ze stranických peněz. A přestaňte lhát o nějakém bourání Bezručových pomníků.;-€

3 2
možnosti

Proboha, ty jsi motorkář, nepřepínej. Poesie ti je je na hony vzdálená. Na to nemáš úchopové instrumentarium. ;-D;-D;-D "Vzdělanče"

1 2
možnosti
Foto

Nevidím žádný důvod chránit jakoukoliv stavbu. O nemovitostech mají rozhodovat její vlastníci a ne partička nějakých byrokratů nebo politiků.

2 0
možnosti

Kdybyste si o tom "případu" Bezručova domku alespoň něco zjistil, než se tu vykydnete... :-/ Tu nemovitost právě vlastní byrokraté (přesněji, Olomoucký kraj), a ti o ní také rozhodují. Stupidně a předpojatě ideologicky – jako (skoro) vždy.

0 0
možnosti

Ten domek netřeba chránit. Není k tomu žádný rozumný důvod.

Ale vyjádření současných kulturtrégrů o tom, že Bezruč byl přeceňován, je velmi urážlivé a zaslouží tvrdou reakci.

Přeceňovaný je Havel, Jirous, Bondy... rozhodně ne Bezruč. Ten je naopak dosud nedoceněn.

3 0
možnosti
Foto

Proč chránit dům, který je architektonicky naprosto bezcený? Máme spoustu významných předků, kreří mají svá muzea, své expozice úplně jinde, než kde bydleli.

Postarejte se, dnes máte nepřehledně možností. Grantů jsou mraky, sbírky na Internetu nedají téměř žádnou práci. Zorganizovat, založit spolek, koupit barák, využívat jej... Jen stačí zdvihnou zadek ze židle, ale v tom je asi ten problém, že? Dnes je typické, že někdo něco chce, ale druzí mu to mají zařídit.

4 0
možnosti

On tam Petr Bezruč ostatně nebydlel. Bydlel tam Vladimír Vašek po dobu, kdy byl v pensi (z Brna musel odejít kvůli Gestapu - zavřeli ho a vystěhování se z Brna byla podmínka, aby ho pustili). Měl tam jen ve stáří pronajatý byt, nic víc. Nenarodil se tam a nebyl to jeho kraj - ani rodný (Slezsko), ani kraj jeho srdce (Jižní Morava - Brněnsko). Byla to taková shoda náhod, že tam odešel a zůstal - kdo byl přítelem v těžké době, toho přece v době lehké opouštět nebudu (tak Bezruč uvažoval). Ve Slezsku i na Slovácku je spousta vesnic a městeček, které mají od Bezruče svou báseň. Kostelec na Hané ji nemá.

1 0
možnosti
Foto

vzpomněl jsem si na jednoho okresního "kulturního pracovníka", který v osmdesátých letech si stěžoval, že se opravuje kdejaký feudální statek, ale památky na vůdce dělnického hnutí chátrají

5 0
možnosti

A vy sám jste bezmozek, analfabet, nebo jenom úmyslně mlžíte? Nikdo vám vašeho světového básníka nebere. Nemaže ho z učebnic, nezakazuje jeho verše. A jak sám píšete, je po něm pojmenované divadlo a spousta ulic. Jde jen o jedinou věc: už se nebude za obrovské peníze udržovat stará barabizna, kde PB nějakou dobu bydlel a dnes už o ní málokdo ví a nikdo tam nechodí. Nic víc, nic míň. Ale rejpalové už bubnují na poplach a srovnávají tento rozumný krok málem se socialistickou cenzurou.

P.S.: a jestli máte pocit, že některému z vašich oblíbenců chybí pomník, nic vám nebrání iniciovat akci, založit pro tento účel sdružení a začít střádat peníze. Tak jak to dělají jiní. Ono kecat na webu co by SE MĚLO dovede každý jouda.

10 2
možnosti

Ještě jste se zapomněl vyplakat nad Gottwaldem,těch zničených soch...ten Vámi oplakávaný Zápotocký byl v době největšího komunistického teroru předsedou komunistické vlády,takový člověk si žádnou uctu nezaslouží....Rv

8 1
možnosti

Zápotocký, druhý nejhorší prezident v historii Československa a České republiky. Krev na rukou. Rv

2 1
možnosti
Foto

zůstanu jen u toho Bezruče... Je prostě fakt, že se tam tenkrát žilo strašně, v úděsných podmínkách a on to vlastně zaznamenal, prostě si tohle nevymyslel... a po více jak sto letech si podle známé básně o Praze klademe otázku, jek trefně popsal, -a nakolik je to dnes tak jiné, že prostě malé regiony jako by nebyly tak důležité.

4 0
možnosti

Když si přečtu tento vysvětlující článek s některými fakty, o kterých se soudruh autor zapomněl zmínit, tak bych s označením bezmozek raději počkal.

http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=389658&sId=&mId=

Tím spíše, když se podíváme na složení zastupitelstva olomouckého kraje. Z tohoto pohledu se jeví snaha kraje jako pragmatická_překvapivě. Ono to chce někdy přemýšlet a sehnat si info, než se nechat ovládat ideologií.

5 1
možnosti

Neříkej Venco, ty čteš poesii? ;-D;-D;-D

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS