Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Proč Vám vadí, že si státní oganizace vyjednaly nižší paušál. Ušetřily naše peníze. (Stát totiž vlastní peníze nemá.)

Mýlíte se, když se domníváte, že snižování přímých daní přináší větší (absolutní, nikoiv relativní) úsporu bohatým, než by přineslo snížení daní nepřímých (ze spotřeby). Lidé s vyšším příjmem více utratí, s vyšším podílem daně 21% a tedy by jim snížení těchto daní opět přineslo vyšší užitek. Závěr: Nesnižujme jakékoliv daně, mají z toho větší prospěch ti bohatší. ;-D

Příspěvky na spoření? Správně ho kritizujete! Přece nebudeme přispívat těm, kterým jsme ty peníze ukradli daněmi z kapsy. Peníze z daní patří těm, kteří jich platí minimum!

0 0
možnosti
LV

Váš text reprezentuje ideologickou zaslepenost. Jednak směšujete jablka s hruškami, a hlavně používáte třídní hledisko, tedy diferencující, místo obecného.

Na příkladu podpory penzijního spoření ukazujete, jak je nespravedlivé, že ti, kteří mají větší příjmy, si mohou více spořit a k tomu jsou motivovaní státní podporou. Ale vůbec nevidíte, že příjmy penzijního systému jsou tvořeny ze dvou složek - z povinných odvodů, které platí všichni podle stejného klíče, a dobrovolných příspěvků (např. penzijní připojištění), které platí ti, co si to mohou dovolit.

Takže - pokud se státu podaří za cenu marginální podpory motivovat lidi, aby do systému co nejvíce přispívali, bude užitek takový, že se buď zvýší celkový objem peněz v penzijním systému a všichni tak budou moci dostávat víc, nebo bude možné snížit povinný podíl, a všichni tak budou přispívat méně. Ale Váš levičácký přístup říká - žádná dobrovolnost, všechno povinně, a ti, co se víc snažili ať taky víc platí! Ale proč by se potom ti, co se víc snaží, víc snažit? Proč by se měli dělit o něco, co si sami zasloužili, s těmi, kteří mají hlavu čistou, odpracují si svých 8 hodin a pak skončí každý den Na růžku u osmi piv? Je logické, že budou hledat cesty, jak se tomu vyhnout. Na to Vy posílíte kontrolu a represi, čili z chudnoucího balíčku ještě uberete, a ve finále část těch aktivních přejde do "normální" práce a svou šikovnost zaměří do šedé nebo černé ekonomiky. Stát zchudne ještě víc a spirála se bude vesele točit.

Takhle to je má být? Takhle to chcete?

0 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1113x
Mám syna puberťáka, malého syna, psa a ženu. Zajímám se o svět kolem sebe, o astronomii, elektrotechniku, počítače, historii, politiku. Své stránky mám na www.zdenekstefek.cz. Od listopadu 2012 jsem krajským zastupitelem za KSČM ve Středočeském kraji. 

Seznam rubrik