Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V tom vašem "elaborátu" nějak postrádám, co špatného udělal Churchill nám, Čechům. Kdyby šlo o Nevilla Chamberlaina, měl by ten příměr jakousi hlavu a patu. Takto je to jen plácání do vody. :-)

4 4
možnosti
SN

:-)......pane autore......perfektně připodobněno, tak to je! Jeden z mála rozumných článků k případu "prozření po létech a píár akce" Koláře jr. R^R^R^!!

4 3
možnosti
Foto

Maršál Ivan Stěpanovič Koněv velel 1. ukrajinskému frontu, jehož jednotky byly nasazeny k závěrečnému útoku na Berlín a osvobodily severní, střední a východní Čechy. Na podzim 1956 řídil potlačení Maďarského povstání sovětskou armádou a jako velitel Skupiny sovětských vojsk v Berlíně se v roce 1961 podílel na řešení tzv. druhé berlínské krize výstavbou Berlínské zdi. V roce 1968 osobně zaštítil zpravodajský průzkum před vpádem vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Koněv byl vždy na prvním místě sovětským komunistou a komunistické ideologii vždy věrně sloužil, proto pomník s jeho podobiznou nemá v našich zemích žádné opodstatnění. Pomník byl postaven v roce 1980 za tuhé normalizace a není pietou p k zabitým rudoarmějcům na území naší republiky. Pomník oslavuje soudruha Koněva, nikoliv obyčejné vojáky Rudé armády, je ztělesněním a oslavou tehdejší komunistické moci, která u nás vládla jako ve své gubernii.

6 2
možnosti
Foto

Koněv patřil mezi maršály, kteří vlastní lidi,posílali po tisících na jistou smrt, aby splnili Stalinovy rozkazy, pod heslem ruské ženské porodí další vojáky. Mít v roce 2019 pomník ozbrojeného sluhy zločinců uprostřed demokratického města a ještě jej s pěnou u úst jej bránit no tak.

3 5
možnosti
Foto

Já osobně bych zakázal stavět sochy jakýmkoliv vojevůdcům, politikům a podobným týpkům. Kolo dějin se nikdy nepřestalo točit a VŽDY dojde k tomu, že se někdy socha ocitne v době pro jejího představitele nepohodlné. Proč zadělávat na budoucí problémy?

4 2
možnosti
PS

Také řekl( o Mnichovské dohodě):

"Británie a Francie měly na vybranou mezi válkou a hanbou. Zvolily hanbu. Budou mít válku."

Jako jeden z mála kritizoval politiku ústupků. A nebýt jeho, Británie by asi padla. Padla by určitě pokud by východní fronta nevázala skoro 4 miliony lidí. Rusko by těžko odolávalo bez materiální pomoci. Ve zkratce každý tam hrál nějakou roli. Zlehčování úspěchů té či oné strany jde tak nějak z dobou.

Bourání/poškozování soch je dnes v módě.

8 0
možnosti
VM
IN

Vojáci a policisté mají vždy složitou situaci, musí sloužit a poslouchat své velitele. Jednou rozhánějí demonstrace protivládní, pak třeba naopak. Záleží na dobovém systému určitého státu. Dřív byli komunističtí předáci, politici stavěni na piedestal, později by je někteří lidé raději věšeli - viz třeba náš Fučík. A generál Koněv sloužil také v určité době, která byla plná zvratů. Historie ukáže za mnoho let, které počínání bylo globálně správné.

1 1
možnosti
Foto

Pomník Koněva byl postaven v roce 1980. Proč asi ???

5 0
možnosti
Foto

Na tom přece nezáleží...

3 3
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1113x
Mám syna puberťáka, malého syna, psa a ženu. Zajímám se o svět kolem sebe, o astronomii, elektrotechniku, počítače, historii, politiku. Své stránky mám na www.zdenekstefek.cz. Od listopadu 2012 jsem krajským zastupitelem za KSČM ve Středočeském kraji. 

Seznam rubrik